Mancarica de fasole

de Doralinda in Mancaruri de post, 16 Noi 2012 | 5346 vizualizari

 

E o mancare de post intr-adevar, dar mie imi place foarte mult si in tot restul anului, dar mai ales iarna, cand e frig afara; si bineinteles ca merge niste muraturi langa, sau chiar o ceapa rosie crapata in patru!!!!!!
Stiu ca e o mancare banala si care toata lumea stie sa o prepare, dar ptr ca am pregatit-o azi, si mi-a iesit asa gustoasa, m-am gandit sa o postez!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba medie
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov
  • 2-3 tulpini de telina impreuna cu frunzele
  • 200 gr bulion de rosii (sau pasta de rosii)
  • putin cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 ml ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole:

Las fasolea toata noaptea intr-o oala cu apa, a doua zi scurg apa si o fierb 30 min in oala sub presiune ( depinde de fasole, eu uneori o las chiar mai putin, 20 min). Intre timp, calesc ceapa in ulei, adaug bulionul de rosii, las sa fiarba cam 5 minute apoi adaug fasolea, morcovul taiat rondele, telina si cimbru, amestec si o iau de pe foc. Vars continutul intr-o tava pirex sau de lut, acopar cu apa fierbinte si las la cuptor 20 min la 200C. Potrivesc de sare si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Doralinda 1

17.11.2012, 15:48

Mamaiaelena, sigur ca ardei grasi se gasesc peste tot in lume, din america latina pana in asia sunt folositi, nu oi fi eu as in gastronomie, dar cateva notiuni am si eu. Se gasesc si castraveciori foarte mici in otet, dar daca citesti mai atent, ma referea la gogonele, care sunt in saramura, la pepeni murati, la fel in saramura sunt, si nu cred ca in africa se mananca asa ceva, de ce?! Ptr ca din cauza climatului, in fiecare tara se mananca diferit, si muraturile se mananca acolo de obicei unde e frig! Asa cum in romania nu cresc banane, lamai etc. Si in plus, faceam o gluma, dar vad ca nu s-a inteles bine! Poate se gasesc in europa muraturi, sigur, tocmai am cumparat varza murata din elvetia la pachet, dar de ce se gaseste acolo? Ptr ca nemtii mananca choucrut cu carnati, ei la mine unde locuiesc, in afara de ce am zis mai sus, nu se gaseste altceva. Sper ca nu te-ai suparat ptr toata explicatia, dar cred ca acum ai inteles ca NU in toata lumea exista toate legumele si fructe!

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:24

Doralinda 1

19.11.2012, 10:49

Gabitza, esti o dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole